Membrii Bisericii Sfinții Martiri Brâncoveanu
Membrii Bisericii Sfinții Martiri Brâncoveanu
Organizarea administrativă a Bisericii Sfinții Martiri Brâncoveanu este asigurată prin implicarea personală a membrilor săi în sprijinirea activităților cotidiene ale bisericii. Biserica reușește să functioneze doar prin jertfa si strădania creștinilor, neavand nici o altă sursă de venit.
Este nevoie de contribuția și implicarea tuturor pentru păstrarea și îmbogățirea patrimoniului romanesc. Fără implicarea activă a membrilor comunităților românești în biserici, peste o generație sau poate doua, nu vom mai avea puterea de a exista.
Membrii Bisericii Sfinții Martiri Brâncoveanu înțeleg, de asemenea, că este nevoie de un buget de funcționare. Bugetul este votat de către Adunarea Generală, care se întrunește anual, de regulă, în luna februarie.
Bugetul anual al bisericii se străduiește să acopere chiria lunară, cheltuielile de funcționare, efortul preoților și câteva opere caritabile.
Membrii parohiei Biserica Sfinții Martiri Brâncoveanu, pot contribui în numeroase feluri, la viața și perenitatea bisericii:
prin taxa de membru sau contribuția permanentă, ale căror valori sunt votate în cadrul Adunarii Generale anuale
prin timpul dedicat activităților bisericii (corul bisericii, Școala de Duminica, curățenie, sarcini administrative)
prin angajament și implicare personală, căci astfel priceperea, îndemânarea și disponibilitatea fiecăruia pot fi dăruite bisericii strămoșești.
Formularul de membru se completează anual pentru reînnoirea adeziunii
Se va elibera o chitanță de donație pentru sumele de 20 de dolari sau mai mult, în conformitate cu reglementările ARC (Agence du Revenu du Canada). Chitanțele se eliberează înainte de sfârșitul lunii februarie a anului calendaristic următor datei donației. Acest lucru permite contribuabililor să solicite donația în cadrul declarațiilor anuale de impozit pe venit.
Biserica Sfinții Martiri Brâncoveanu se angajează să păstreze confidențialitatea tuturor informațiilor personale. Listele nu sunt niciodată distribuite, închiriate sau vândute altor organizații. Deoarece ARC solicită ca numele complet și adresa dumneavostră să apară pe chitanța de donație, vă rugăm să specificați aceste informații în cadrul transferului sau să le trasmiteți prin e-mail.
Politica de confidențialitate: Informațiile dvs. personale sunt păstrate private și în siguranță. Aceste informații sunt utilizate în scopul procesării plăților și chitanțelor de donație.
MISSION ORTHODOXE ROUMAINE "LES SAINTS-MARTYRS BRANCOVEANU"
Înregistrare ARC: 807934278 RR 0001
(514) 512-1946 info@brancoveanu.org
1400 boul. Saint-Joseph Montréal (Québec) H8S2M8 CA
(adresa domiciliu)
1475, rue Saint Louis, Lachine (Québec) H8S3L9 CA
(adresa biserica)
SPRIJINIȚI BISERICA
Sfinții Martiri Brâncoveanu
Pentru donații, vă rugăm să folosiți:
Care sunt datoriile creştinului faţă de Biserică?
Mântuitorul Iisus Hristos a întemeiat Biserica, pentru ca ea să continue propovăduirea învăţăturii Sale, în aşa fel încât oricine va crede în El să ajungă la cunoştinţa adevărului şi să se mântuiască. Sfânta noastră Biserică este orânduită, pentru binele credincioşilor, pentru cunoaşterea adevărurilor credinţei creştine şi pentru desăvârşirea morală a credicioșilor.
Pentru acest fapt, toţi credincioşii au datoria de a preţui şi a iubi Biserica şi de a-şi îndeplini cu sfinţenie datoriile faţă de ea. Datoriile credincioşilor faţă de Biserică sunt:
Credinţa ortodoxă. Să creadă toate adevărurile creştine, numai aşa cum le propovăduieşte Sfânta Biserică Ortodoxă, păstrându-le în toată curăţia lor şi întocmindu-şi viaţa după ele.
Mărturisirea credinţei creştine. Să-şi dea silinţa pentru păstrarea, întărirea şi răspândirea credinţei creştine ortodoxe şi să o apere, cu tot curajul, de răstălmăcirile eretice, amintindu-şi de spusele Mântuitorului:
„De cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, de acesta şi Fiul omului se va ruşina când va veni întru slava Sa şi a Tatălui şi a sfinţilor îngeri” (Luca 9, 26).
Împlinirea poruncilor. Să împlinească poruncile Sfintei noastre Biserici cu privire la: umblarea la biserică, ţinerea posturilor orânduite de ea, mărturisirea păcatelor, primirea Sfintei Împărtăşanii etc.
Supunerea şi ascultarea. Să se supună ierarhiei şi disciplinei bisericeşti (Luca 10, 16).
Ajutorarea aproapelui. Să iubească şi să cinstească pe cei ce îndeplinesc slujbele bisericeşti, îngrijindu-se de cele trebuitoare vieţii lor, după cuvintele Sfintei Scripturi:
„Vrednic este lucrătorul de hrana sa” (Matei 10,10)
„Aşa a rânduit şi Domnul celor ce propovăduiesc Evanghelia, să trăiască din Evanghelie” (I Cor. 9, 13-14).
Prin împlinirea conştiincioasă a datoriilor faţă de Biserică, credincioşii îi dau putinţa să lucreze cât mai rodnic și să vegheze pentru binele întregii omeniri şi pentru binele fiecăruia dintre noi.